Χρυσή άμμο (Golden beach).
Σε έναν μεγάλο κόλπο, είναι η παραλία που μοιράζονται δύο χωριά. Στην μία άκρη η Σκάλα Παναγίας και στην άλλη η Σκάλα Ποταμιάς στο οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Μεγάλη και πλατιά, καταπράσινο περιβάλλον, καλά οργανωμένη, ιδανική για παιδιά, κολύμπι με φόντο το όρος Υψάριον.

Νότια Θάσος

Πρώτη αυτή του Ποτού μήκους 2κμ, που ξεκινά από το κέντρο του χωριού. Όμορφη και καθαρή παραλία, που συγκεντρώνει πολλή κόσμο. Καλά οργανωμένη, θαλάσσια σπορ, ιδανική για κολύμπι και περπάτημα.

Πευκάρι.
1κμ από τον Ποτό Θάσος με καταπληκτική μεγάλη παραλία, θαλάσσια σπορ, πεύκα, καλά οργανωμένη και πασίγνωστη.

Ροσογκρεμός.
2κμ από τον Ποτό, με κάτασπρη άμμο μέσα και έξω από το νερό, δένδρα με σκιά, και σχετικά άγνωστη στους πολλούς.

Ψιλή άμμος.
4κμ από τον Ποτό, κοσμοπολίτικη, θαλάσσια σπορ, και καταπληκτική άσπρη άμμο μέσα και έξω, που είναι γνωστή στη Θάσο για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Αστρίδα.
Η ομώνυμη παραλία του παλιού οικισμού σε έναν γραφικό κόλπο με γαλήνια νερά και με το νησάκι της Παναγίας στα ανοιχτά του. Κολύμπι Ψάρεμα και μακρινοί περίπατοι στις βραχώδεις ακτές του ακρωτηρίου Σαλονικιός.

Καλάμι.
Μικρή παραλία στην Αστρίδα, με πέτρες μέσα στο νερό, αλλά κάτασπρα μαρμάρινα χαλίκια έξω, μοναχική, και ιδανική για ψαροτούφεκο.

Λιβάδι
Κολύμπι με τα βουνά να κρέμονται από πάνω σου, σε ένα άγριο τοπίο, που εντυπωσιάζει.

Θημωνιά.
Καθαρή και όμορφη παραλία, του ομώνυμου μικρού οικισμού της Θάσος.

Aρσανάς.
Δίπλα στο Λιβάδι, ο παλιός ταρσανάς του μοναστηριού, που βρίσκετε από πάνω. Μια μικρή παραλία, με πολύ πράσινο, και παγωμένα νερά να τρέχουν στην θάλασσα από τις δύο πηγές που υπάρχουν εκεί.

Αλυκή.
Ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά τοπία στην Ελλάδα. Δύο μικρές, και κάτασπρες παραλίες, γαλήνια θάλασσα, άμμο μέσα και έξω, παραδοσιακός οικισμός, αρχαία λατομία μαρμάρου, πεύκο, ψάρεμα.

Άγιος Ιωάννης (Μπάμπουρας).
Ερημική παραλία σε ένα λιμάνι των αρχαίων, με ιστορικό ενδιαφέρον. Πεντακάθαρα νερά , όμορφο περιβάλλον, αλλά αρκετές πέτρες μπαίνοντας στο νερό.

Παράδεισος.
Η καλύτερη παραλία της Θάσου που περισσότερο θυμίζει τροπικά παραδεισένια νερά. Κάτασπρη λεπτή άμμο, ρηχά νερά, καταπράσινα βουνά γύρω και κύματα που με το παραμικρό αεράκι. Ιδανική για παιδιά.

Κοίνυρα.
Πράσινο τροπικό περιβάλλον, άμμο μέσα και έξω, πεντακάθαρα και ρηχά νερά, μεγάλη σε μήκος.
Ακόμη, στην περιοχή Θεολόγος Θάσος, υπάρχουν πολλές μικρότερες παραλίες, όπως και πάμπολλες βραχώδεις ακτές, ιδανικές για μοναχικό κολύμπι και ψάρεμα.
Στην περιοχή των Λιμεναρίων Θάσος
υπάρχει μία απέραντη ακτή, με κάτασπρη άμμο, μεγάλη σε πλάτος, με καθαρά νερά, ιδανική για μακρινούς παραλιακούς περιπάτους.

Τρυπητή.
παραλία ανάλογων διαστάσεων, πολύ γνωστή, με άμμο και χαλίκι μέσα και έξω.

Μεταλλεία.
Τοποθεσία με μεγάλο ενδιαφέρον. Παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας σιδηρού, καμίνιαμοναδικά σε όλη την μεσόγειο, γη σκεπασμένη με μαύρο μέταλλο, υπαίθρια έκθεση έργων τέχνης και μια πεντακάθαρη και κάτασπρη παραλία.

Δυτική Θάσος

Στην περιοχή των Μαριών υπάρχουν τρεις όμορφες παραλίες με πεντακάθαρη άμμο και χωρίς καθόλου πέτρες.

Η Καλλιράχη και ο Σωτήρας
έχουν απέραντες ακτές πολύ μικρές σε πλάτος αλλά με όμορφη και καθαρή θάλασσα και ρηχά νερά ιδανικά για παιδιά.

Ο Πρίνος Θάσου
έχει μια απέραντη παραλία με πεύκα, λεπτή άμμο μέσα και έξω, ρηχά νερά, ιδανική για μακρινούς περιπάτους.

Βόρεια Θάσος

Το Ραχώνι
επίσης μια καταπράσινη, με λεπτή άμμο, χωρίς καθόλου πέτρες, παραλία.
Πρέπει να πούμε ότι η δυτική Θάσος, δεν έχει τα μεγάλα κύματα του νότου, που στρώνουν τις παραλίες σε μεγάλο πλάτος, αλλά έχει γενικά πολύ ρηχά νερά με λεπτή άμμο, χωρίς καθόλου πέτρες μέσα στο νερό.

Ο Λιμένας (Θάσος)
έχει ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, όπου η θάλασσα και το δάσος, σχεδόν ενώνονται και όπου κολυμπάς στην σκιά των πεύκων. Η έξω παραλία είναι στενή, αλλά τα νερά καθαρά και ρηχά.

Μακριάμμος.
Η πιο όμορφη παραλία του Λιμένα, σε όμορφο περιβάλλον, με το Δάσος γύρω της, σε έναν όμορφο κόλπο, με ρηχά νερά, λεπτή άμμο και πολλή καλή οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες παραλίες έχουν λεπτή αμμουδιά, χωρίς πέτρες, καταγάλανα και καθαρά νερά και περιτριγυρίζονται από το φυσικό πράσινο, με πυκνά δέντρα.

Choose language Ellas Greece iconUK icon